AUTÓFÓLIÁZÁS – Milyen fóliatípusokat kínálunk?

Autódekorálás, autó wrapping professzionálisan

Unalmas a régi autó vagy motor színe?
A fényezés drága, macerás, és sok ideig tart. Van jobb megoldás is!
A karosszéria autófóliázás gyors, olcsó, tiszta , nem kell szétszedni az autót, és ha meguntuk vagy eladjuk a járművet, akkor pár óra alatt újra elővarázsolhatjuk az eredeti fényezését. Nem nő a fényezés vastagsága így az autófólia nem avultatja az autó értékét mint a fényezés. Léteznek olyan autófólia színek amelyeket fényezéssel egyáltalán nem vagy csak borzasztó drágán lehet megoldani. Az alábbiakban az autó wrapping ("autó csomagolás", azaz autófóliázás) elkészítéséhez választható főbb fóliatípusokról olvashatsz. Az itt leírtaknál jóval több fajta létezik, amelyek segítségével bármilyen egyedi elképzelés megvalósítható az autódekorálás terén.

Autófóliázás szinte mindenféle színben; matt, fényes, gyöngyház, metálfényű vagy extrafényű kivitelben 5-7 év tartóssággal, garanciával.

 

Mi az, amiben többet nyújtunk, mint mások:
- Az autókat szakszerűen szétszedjük, és összerakjuk a fóliázáshoz, hogy élek és sarkok eldolgozása tökéletes legyen, így a fóliázott autó közvetlen közelről sem mutat különbséget a gyári fényezéstől.
- Az árban a szétszedés ára is benne foglaltatik.
- Az autót több fázisban tisztítjuk speciális tisztítószerekkel, különböző lúg és izopropil tartalmú vegyszerekkel, így szinte labortisztaságú lesz a fényezés, fóliázás előtt.
- A világ három legnagyobb fóliagyártó cégének (3M, Avery, Mactac) termékeit használjuk, így háromszor több anyaghoz férhetünk hozzá, és háromszor több színnel dolgozunk, mint más fóliázó cégek.
- Egyike vagyunk annak az öt cégnek az országban, akiknek a minősítése lehetővé tette, hogy engedélyt kapjon COLORSKIN fólia telepítésére.
- Kollégáink több mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek. Ez idő alatt felhalmozott tudásunk és tapasztalatunk garantálja munkánk minőségét.
- Vágásmentes technológiával dolgozunk! A fóliát előre telepített speciális szalagokkal vágjuk, így az autón véletlenül sem lehet semmilyen vágás- vagy karcolásnyom.
- Az autó gyenge, vagy fóliázásra kevésbé alkalmas pontjain speciális Primer réteget használunk a fólia jobb tapadása érdekében.
- Nincsenek élben vágott fóliák. Az anyagot mindenhol visszahajtjuk, hogy a későbbi radikális mosások és tisztítások alkalmával se sérülhessen.
- Az általunk forgalmazott anyagok gyártóinak hivatalos telepítői hálózatába tartozunk, így az elkészült munkáinkra valódi garanciát adhatunk.

 

Unalmas a régi autó vagy motor színe?
A fényezés drága, macerás, és sok ideig tart. Van jobb megoldás is!
A karosszéria fóliázása gyors, olcsó, tiszta, nem kell teljesen szétszedni az autót, és ha meguntuk vagy eladjuk a járművet, akkor pár óra alatt újra elővarázsolhatjuk az eredeti fényezését. Nem nő a fényezés vastagsága így a fólia nem avultatja az autó értékét mint a fényezés. Léteznek olyan fólia színek amelyeket fényezéssel egyáltalán nem vagy csak borzasztó drágán lehet megoldani. Az alábbiakban az autó wrapping ("autó csomagolás", azaz autófóliázás) elkészítéséhez választható főbb fóliatípusokról olvashatsz. Az itt leírtaknál jóval több fajta létezik, amelyek segítségével bármilyen egyedi elképzelés megvalósítható az autódekorálás terén.

 

Autófóliázás szinte mindenféle színben; matt, fényes, gyöngyház, metálfényű vagy extrafényű kivitelben 5-12 év tartóssággal, garanciával.

 

1. Kaméleon vagy flip-flop fólia

Mint sok más tuningőrület, a kaméleon fényezés is Amerikából indult. Egy autófesték típusba speciális pigmenteket kevertek, és ezzel értek el olyan hatást, mintha az autó vagy motor menet közben változtatná a színét. Ezt a hatást a fény beesési szögének változása adja, és ez az egyik leglátványosabb fényezési forma.
Sokáig ezt csak speciális festékekkel és még speciálisabb kezeléssel, nagyon magas áron tudták elkészíteni, de mára már az autófóliázás terén is van erre megoldás, jóval kedvezőbb költségekkel. A kaméleon fóliás autó wrapping segítségével lenyűgözővé varázsoljuk járműved! Repertoárunkban több színváltozatból választhatsz a fényezési ár töredékéért.

2. Karbon fólia

A karbont eredetileg nem díszítőelemnek szánták. Az összeszőtt szénszálak ereje az acéléval vetekszik, súlya pedig az alumíniumnál is könnyebb, ezért versenyautókon és tuning gépeken használták a karosszéria súlyának csökkentésére.
Mivel elég speciális szerepet játszott az autósportban, a tunerek hamarosan díszítőelemként kezdték használni a motorháztetőkön és a különböző elemeken, így hamarosan az autódekorálás egyik lényeges szereplőjévé vált. A karbon fólia speciális eljárással készül, domborúra nyomott, a szénszálakat idéző mintával. Többféle szín és minta is létezik, anyagaink közt ezek nagy része megtalálható.

3. Szálcsiszolt, fémhatású és famintájú fóliák

Az utóbbi pár év autó wrapping őrülete Amerikából. Lassan, de biztosan, nálunk is hódít az autó tuningolás új divatja, ami merőben új és szokatlan külsőt kölcsönöz járművünknek. Ez a fajta autódekorálás tulajdonképpen a különböző természetes anyagok utánzására helyezi a hangsúlyt, így fóliáink között olyan hatású mintázatokból lehet választani, mint a fa, a bőr és a fém.

4. Víztiszta védőfólia

Tulajdonképpen a többi autófóliával ellentétben, a víztiszta fóliának nincs látványi funkciója, ez a típus inkább járművünk fényezését védi. De azt nagyon! 120-tól 250 mikron vastagságig több méretben létezik, és elsősorban a fizikai hatásoktól véd. A bogarak, a kavicsfelverődések többé nem okozhatnak problémát, sőt motorkerékpárra telepítve még kisebb eséseknél is megvédi a fényezést. Nem karcolódik a fényezésünk a mosástól, és nem mattul el a vegyszerektől. Ez a fajta autófóliázás láthatatlan búraként védi járművünket szinte mindentől.

5. Nyomtatott fólia

Szinte minden feladatra alkalmas, és az egyik leggyakrabban használt fólia. A felületére akár fotóminőségű nyomtatás is kerülhet, így a járműveken való reklámozás legelterjedtebb formája. Nyomtatás után ajánlott felületvédelemmel (pl. lakkréteggel) ellátni, hiszen tartóssága így a leghosszabb. A nyomtatott fólia nemcsak reklámcélokra használható, hanem kiváló anyag autó vagy motor tuningok készítésére, illetve versenyautók, versenymotorok díszítésére is. Ez az autódekorálás terén leggyakrabban alkalmazott fólia típus, hiszen felhasználási lehetőségei úgyszólván korlátlanok.

6. Vágott plotterfólia

Egyszerűbb kreatív fólia, egyedi tervezésű dekorációk készítésére szolgál. Egy vagy több színes fóliából géppel vágunk egyéni grafikákat, mint például rajtzászlók, csíkok, feliratok, formák.
Ez a fajta autódekorálás igen népszerű és gazdaságos megoldás mind a reklám, mind a tuning területén.

7. Üvegtető hatású, magas fényű fekete fólia

Újabban az autógyártók extraként ajánlják a prémiumkategóriás autókhoz a teljes üvegtetőt, ami azon túl, hogy szuper kilátás nyújt az autóból, még jól is néz ki. Akiknek tetszik az üvegtető tuningos látványa, de nem akarnak milliókat költeni arra, hogy az autójukra ilyen kerüljön, azoknak itt az új autódekorálási őrület szintén Amerikából: Egy magas fényű, speciálisan kezelt 200 mikron vastag fólia, ami a megszólalásig hasonlít az igazi sötétített panoráma tetőhöz, de az ára csupán töredéke annak, telepítése pedig mindössze 1,5-2 órát igényel.


A felsorolt fólia típusokon kívül még számtalan variáció létezik. A teljesség igénye nélkül kiemeltünk egy pár érdekesebbet, hogy érzékeltessük: nincs olyan feladat az autó wrapping, autódekorálás terén, amit ezekkel a speciális fóliákkal ne tudnánk megvalósítani.

Bármilyen kérdésed merülne fel ezzel kapcsolatban, szinte biztos, hogy kollégáink tudják a megoldást.

BÉGÉ Reklámstúdió
Az Autófóliázás Szakértője

Autófóliázás | Átváltás a céges oldalra

taxifóliázás

Autófóliázás | Fólia típusok

Hogyan tudom
kiszámolni a
költségeimet?

Tovább

Hírek

Miért jobb a hajófóliázás, mint a festés?

A különböző járművek fóliázásának már nagy hagyománya van, szinte minden nap láthatunk az utakon egy-egy cégreklámot vagy egyedi dizájnt az autókon vagy motorokon. De miért kellene itt megállni, nem csak a kerekeken gurulóké a világ, manapság már a hajófóliázás is elérhető!

Bővebben ...

Előzd meg a gépjármű károkat kővédő fóliázással!

A felverődő kavicsok rengeteg gépjárműtulajdonosnak okoznak bosszúságot. Sokszor nem feltétlenül kell földúton közlekedni ahhoz, hogy az autót kavicsok érjék: gyakran a legrendezettebb útvonalon is elkerülhetetlen, hogy kisebb-nagyobb kövek pattanjanak fel a szélvédőre vagy a karosszériára, ez pedig sajnos egy idő után meg is látszik a gépjárművön. Mivel felverődő kavicsokkal bármikor, bármilyen környezetben lehet találkozni, a gépjármű tulajdonosoknak kell felkészülniük ezekre a helyzetekre. Ha Te is szeretnél vigyázni az autódra, és megelőznéd a kavicsok okozta károkat, válaszd a kővédő fóliázást a karosszériára!

Bővebben ...

A legújabb őrület: fényszóró sötétítés

Napjainkban az autó sokszor nem csupán egy közlekedési eszköz szerepét tölti be, hanem egy hobbiét is: sokan imádják fejleszteni, csinosítani, tuningolni, és ehhez ma már számtalan lehetőség van. Csak a fantázia szabhat határt, szinte minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy egy igazán egyedi és gyönyörű autót varázsoljunk egy átlagos járműből. A legújabb őrület például a fényszóró sötétítés, illetve színezés.

Bővebben ...

Szélvédő sötétítéstől a fóliázásig: elkészítjük álmaid autóját!

Az álomautó a legtöbb embernek mást jelent: egyeseknek a legdrágább gépjárművet, másoknak pedig azt, amit egyetlen kereskedésben sem lehet megtalálni. Az igazi fanatikusok sosem adják fel azt, hogy egyszer majd vezethetik azt az autót, amiről mindig is álmodoztak. Ha Te az utóbbi táborba tartozol, és egyedi igényeid vannak a gépjárműved kinézetével kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal, és elkészítjük számodra azt az autót, amiről mindig is álmodtál!

Bővebben ...

Kővédő, vagy karosszériavédő autófóliázással sérülésmentes marad az autó!

Egy autót ápolni kell, óvni, törődni vele, hiszen nem mindig a garázsban áll, kint az utcán, a természetben, terepen közlekednek vele. Egy-egy út során bizony sok minden történhet, ami rosszul érintheti az autó állapotát, és kárt tehet a külsejében. A legáltalánosabb problémát a kőfelverődések, a pattogó kavicsok, a visszacsapódó ágak jelentik, amik nagyon könnyen képesek a karosszériában kárt tenni.

Bővebben ...
Autófóliázás budapest Bégé Design kft +36702580102 info@bege.hu