AUTÓFÓLIÁZÁS – Milyen fóliatípusokat kínálunk?

Autófóliázás - típusok

Autódekorálás, autó wrapping professzionálisan

Unalmas a régi autó vagy motor színe?
A fényezés drága, macerás, és sok ideig tart. Van jobb megoldás is!
A karosszéria autófóliázás gyors, olcsó, tiszta, nem kell szétszedni az autót, és ha meguntuk vagy eladjuk a járművet, akkor pár óra alatt újra elővarázsolhatjuk az eredeti fényezését. Nem nő a fényezés vastagsága így az autófólia nem avultatja az autó értékét, mint a fényezés. Léteznek olyan autófólia színek, amelyeket fényezéssel egyáltalán nem vagy csak borzasztó drágán lehet megoldani. Az alábbiakban az autó wrapping („autó csomagolás”, azaz autófóliázás) elkészítéséhez választható főbb fóliatípusokról olvashatsz. Az itt leírtaknál jóval többfajta autófólia létezik, amelyek segítségével bármilyen egyedi elképzelés megvalósítható az autódekorálás terén. 

Autófóliázás szinte mindenféle színben; matt, fényes, gyöngyház, metálfényű vagy extrafényű kivitelben 5-12 év tartóssággal, garanciával.

 

Mi az, amiben többet nyújtunk, mint mások:
- Az autókat szakszerűen szétszedjük, és összerakjuk a fólia felhelyezése előtt, hogy élek és sarkok eldolgozása tökéletes legyen, így a fóliázott autó közvetlen közelről sem mutat különbséget a gyári fényezéstől.

- A fólia árában a szétszedés ára is benne foglaltatik.

- Az autót több fázisban tisztítjuk speciális tisztítószerekkel, különböző lúg és izopropil tartalmú vegyszerekkel, így szinte labortisztaságú lesz a fényezés, fóliázás előtt.

- A világ három legnagyobb fóliagyártó cégének (3M, Avery, Mactac) termékeit használjuk, így háromszor több anyaghoz férhetünk hozzá, és háromszor több színnel dolgozunk, mint más fóliázó cégek.

- Egyike vagyunk annak az öt cégnek az országban, akiknek a minősítése lehetővé tette, hogy engedélyt kapjon COLORSKIN fólia telepítésére.

- Kollégáink több mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek. Ez idő alatt felhalmozott tudásunk és tapasztalatunk garantálja az autófólia felragasztásának szakszerűségét, munkánk minőségét.

- Vágásmentes technológiával dolgozunk! A fóliát előre telepített speciális szalagokkal vágjuk, így az autón véletlenül sem lehet semmilyen vágás- vagy karcolásnyom.

- Az autó gyenge, vagy fóliázásra kevésbé alkalmas pontjain speciális Primer réteget használunk a fólia jobb tapadása érdekében.

- Nincsenek élben vágott fóliák. Az anyagot mindenhol visszahajtjuk, hogy a későbbi radikális mosások és tisztítások alkalmával se sérülhessen.

- Az általunk forgalmazott anyagok gyártóinak hivatalos telepítői hálózatába tartozunk, így az elkészült munkáinkra valódi garanciát adhatunk.

 

1. Kaméleon vagy flip-flop fólia

ChameleonMint sok minden más tuningőrület, a kaméleon fényezés is Amerikából indult. Egy autófesték típusba speciális pigmenteket kevertek, és ezzel értek el olyan hatást, mintha az autó vagy motor menet közben változtatná a színét. Ezt a hatást a fény beesési szögének változása adja, és ez az egyik leglátványosabb fényezési forma.
Sokáig ezt csak speciális festékekkel és még speciálisabb kezeléssel, nagyon magas áron tudták elkészíteni, de mára már az autófólia használatával is van erre megoldás, jóval kedvezőbb költségekkel. A kaméleon fóliás autó wrapping segítségével lenyűgözővé varázsoljuk járműved! Repertoárunkban több színváltozatból választhatsz a fényezési ár töredékéért.

2. Karbon fólia

carbonA karbont eredetileg nem díszítőelemnek szánták. Az összeszőtt szénszálak ereje az acéléval vetekszik, súlya pedig az alumíniumnál is könnyebb, ezért versenyautókon és tuning gépeken használták a karosszéria súlyának csökkentésére.
Mivel elég speciális szerepet játszott az autósportban, a tunerek hamarosan díszítőelemként kezdték használni a motorháztetőkön és a különböző elemeken, így hamarosan az autódekorálás egyik lényeges szereplőjévé vált. A karbon fólia speciális eljárással készül, domborúra nyomott, a szénszálakat idéző mintával. Többféle szín és minta is létezik, anyagaink közt ezek nagy része megtalálható.

3. Szálcsiszolt, fémhatású és famintájú fóliák

femhatasuAz utóbbi pár év autó wrapping őrülete Amerikából. Lassan, de biztosan, nálunk is hódít az autó tuningolás új divatja, ami merőben új és szokatlan külsőt kölcsönöz járművünknek. Ez a fajta autódekorálás tulajdonképpen a különböző természetes anyagok utánzására helyezi a hangsúlyt, így az autófólia felületén olyan mintázatok bukkannak fel, mint a fa, a bőr és a fém.

4. Víztiszta védőfólia

Tulajdonképpen a többi autófóliával ellentétben, a víztiszta fóliának nincs látványi funkciója, ez a fólia inkább járművünk fényezését védi. De azt nagyon! 120-tól 250 mikron vastagságig több méretben létezik, és elsősorban a fizikai hatásoktól véd. A bogarak, a kavicsfelverődések többé nem okozhatnak problémát, sőt motorkerékpárra telepítve még kisebb eséseknél is megvédi a fényezést. Nem karcolódik a fényezésünk a mosástól, és nem mattul el a vegyszerektől. Ez a fajta autófóliázás láthatatlan búraként védi járművünket szinte mindentől.

5. Nyomtatott fólia

nyomtatottSzinte minden feladatra alkalmas, és az egyik leggyakrabban használt autófólia. A felületére akár fotóminőségű nyomtatás is kerülhet, így a járműveken való reklámozás legelterjedtebb formája. Nyomtatás után ajánlott felületvédelemmel (pl. lakkréteggel) ellátni, hiszen tartóssága így a leghosszabb. A nyomtatott fólia nemcsak reklámcélokra használható, hanem kiváló anyag autó vagy motor tuningok készítésére, illetve versenyautók, versenymotorok díszítésére is. Ez az autódekorálás terén leggyakrabban alkalmazott fólia típus, hiszen felhasználási lehetőségei úgyszólván korlátlanok.

6. Vágott plotterfólia

plotterEgyszerűbb kreatív fólia, egyedi tervezésű dekorációk készítésére szolgál. Egy vagy több színes fóliából géppel vágunk egyéni grafikákat, mint például rajtzászlók, csíkok, feliratok, formák.
Ez a fajta autófóliázás igen népszerű és gazdaságos megoldás mind a reklám, mind a tuning területén.

7. Üvegtető hatású, magas fényű fekete fólia

sunroofÚjabban az autógyártók extraként ajánlják a prémiumkategóriás autókhoz a teljes üvegtetőt, ami azon túl, hogy szuper kilátás nyújt az autóból, még jól is néz ki. Akiknek tetszik az üvegtető tuningos látványa, de nem akarnak milliókat költeni arra, hogy az autójukra ilyen kerüljön, azoknak itt az új autódekorálási őrület szintén Amerikából: Egy magas fényű, speciálisan kezelt 200 mikron vastag fólia, ami a megszólalásig hasonlít az igazi sötétített panoráma tetőhöz, de az ára csupán töredéke annak, az autófóliázás pedig mindössze 1,5-2 órát igényel.


A felsorolt fólia típusokon kívül még számtalan variáció létezik. A teljesség igénye nélkül kiemeltünk egy pár érdekesebbet, hogy érzékeltessük: nincs olyan feladat az autó wrapping, autódekorálás terén, amit ezekkel a speciális fóliákkal ne tudnánk megvalósítani.

8. Matt autófólia

mattMagyarországon talán a legnépszerűbb wrapping forma. Tulajdonképen a sima szín fóliákból a felületkezeléssel érik el a matt hatást, ami a fény megtörése.9. Króm hatású autófólia

cromeAmerika és Nyugat-Európa, Dubai és Ukrajna pillanatnyilag legnagyobb üdvöskéje a króm fólia. A matt fólia ellentéte, egy speciális eljárással magas fényt, tükörhatást képeznek a fólián, ezzel érik el a krómozott felületekhez teljesen hasonló hatást. Sajnos Magyarországon vannak korlátozások a króm fólia telepítésére, ezért a telepítéséhez némi kompromisszumot kell kötni.

Bármilyen kérdésed merülne fel ezzel kapcsolatban, szinte biztos, hogy kollégáink tudják a megoldást.

BÉGÉ Design
Az Autófóliázás Szakértője

Közösségi csatornáink

Bégé autófóliázás Facebook oldala google-plus-new-icon-logo-400x400 Instagram App Large May2016 200 bege.hu autófóliázás Twitter csatorna bege.hu autófóliázás youtube csatorna

Autófóliázás taxin

folia

Hogyan tudom
kiszámolni a
költségeimet?

Tovább

Hírek

Folyamatos kedvezmények

Új fólia a palettánkon!! 2015 Januártól az AVERY, MACTAC, és

Hozzáadva: 2015.01.02-15:14
Bővebben...:

Kedvezmény a hősöknek

Kedvezmény a hősöknek! 2015-ben is kedvezményeket

Hozzáadva: 2015.01.02-15:14
Bővebben...:

Januári akciók

Óriási akció! Hatalmas akcióval kezdjük a 2015-ös évet!

Hozzáadva: 2015.01.02-15:14
Bővebben...:

Akció fényszóró színezés,sötétítés

Óriási akció! Amennyiben az akciós karosszéria fóliázáshoz

Hozzáadva: 2015.01.02-15:14
Bővebben...:

Év eleji autófóliázás akciók 2017 év elején is.

2017 év elején folytatódik népszerű akciónk! A December 22.-ig lefoglalózott (30% befizetés) autófóliázás árából 20% kedvezményt biztosítunk amely 2017 Június 10.-ig bármikor felhasználható. Az akció a teljes karosszéria fóliázás árára vonatkozik (wrapping) és nem vonható össze más kedvezménnyel.

Hozzáadva: 2016.11.15-11:56

Ajándékozzon autófóliázást Karácsonyra!

Karácsonyi autófóliázás akció!

 

Tökéletes ajándék az autók és motorok szerelmesei számára.

Lepje meg szeretteit autófóliázással közel 350 féle szín választékunkból!

 Kérje karácsonyi ajánlatunkat 20%-os kedvezménnyel, és fiizesse be a kedvezményes ár 30%-át December 22.-e előtt, így a megajándékozott autóját idei kedvezményes áron varázsoljuk át a kért színre Június 15.-ig. 

Hozzáadva: 2016.11.15-12:16