Gyakran felmerülő kérdések autófóliázás előtt!

Be kell jegyeztetni az új színt?

A hivatalos álláspont szerint ha az autófóliázás mértéke meghaladja az 50%-ot vagy van olyan oldala az autónak/motornak ahol az eredeti szín nem látható egyértelműen bejegyzést kell tenni a forgalmiba. Az autó színét a legtöbb esetben nem írják át, viszont beleírják az eredeti szín alá, hogy milyen színű fóliával van ellátva a gépjármű. Az autófóliázás bejegyzésére 15 nap áll rendelkezésre.

Fényezés vagy autófóliázás?

Sokan tévhitbe élnek az autófóliázás és a fényezés közötti választás során. Ha ez a gondolat megszületett a fejünkbe, hogy melyik is lenne a jobb választás, egy dolgot mindenképpen vegyünk figyelembe! Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai egymáshoz képest! Amennyiben az autónk egy bizonyos fényezett eleme sérült, érdemes a javítást mindenképpen fényezőre bízni. Sajnos ritkán fordul elő, hogy fóliából színre árnyalatra ugyanolyan színt tudunk elővarázsolni mint a gyári színe az autónak. Továbbá tévhit az is, ha az autónk fényezésének állapota nem megfelelő, (napszívta, pereg, esetleg lyukas vagy korrodált a karosszéria)akkor is jó megoldás a fólia. Ez nem így van! Tény, hogy bizonyos esetekben tudunk ilyen megoldásokban is segíteni, de érdemes a karosszériát megfelelőállapotba hozni autófóliázás előtt, hogy a fólia tartósan és szépen megmaradjon a kasznin.

Az autófóliázás fényezett (vagy megfelelően előkészített) teljes, részleges bevonására alkalmas.

Melyik tartósabb?

Amennyiben megfelelő minőségű fóliát választunk a fóliázás felveszi a versenyt az utófényezéssel sőt sok esetben túl is teljesíti annak élettartamát. Néhány professzionális autófólia továbbá rendelkezik bizonyos „öngyógyító” képességgel ezáltal képes arra, hogy a kisebb felületi sérüléseket a napmelegének segítségével eltűntesse, ezáltal lényegesen tovább tudja tartanikifogástalan állapotát.

Melyik Olcsóbb?

Általában ez az első kérdés amit mindenki feltesz ha ebben a két alternatívában gondolkozik... A válasz nagyon egyszerű! Ha ugyanolyan minőségű fényezést és fóliázást veszünk figyelembe akkor az autófóliázás lényegesen olcsóbb alternatíva. Arról nem is beszélve, hogy a különbözőextra színek amik szinte egy áron készülnek az alapszínekkel az autófóliázásalkalmával, a fényezéskor súlyos összegekként kerülnek felszámolásra. (pl. gyöngyházfény, matt-metál színek, irizáló és flip-flop, stb... színek) Ezért amennyiben a színmódosítás vagy az autónk design-jának megváltoztatása a cél mindenképpen az autófóliázásban érdemes gondolkodni.

Maradéktalanul eltávolítható?

Az általunk használt autófóliák egytől egyig magas minőséget képviselnek és akár 10-12 év élettartamot is elérnek bizonyos felületeken. Ez idő alatt képes megtartani a benne található lágyítókat, így a gyári fényezésről bármikor maradéktalanul eltávolítható.

A barátomnak leszedte a fényezését... hogy van ez?

Sajnos néha mi is látunk illetve hallunk hasonló rémtörténeteket... de egyvalamit szögezzünk le. Ha az autófóliázás megfelelő minőségű anyaggal hozzáértő telepítő által lett felhelyezve, és a fényezés állapota gyári, illetve hozzáértő fényező megfelelő alapozással hőkamrában végezte a fényezést és arra kerül a fólia akkor az semmilyen körülmények között nem bánthatja a fényezést. Ez általában akkor szokott megtörténni mikor a fényezés vagy a telepített fólia minősége (vagy mindkettő) nem megfelelő. Ezért érdemes autófóliázás előtt a fóliázó szakemberrel személyesen egyeztetni, és felmérni az esetleges kockázatok lehetőségét.

Milyen fóliát válasszak?

Egyszerű a válasz... ha tehetjük minden esetben prémium minőségű öntöttfóliát érdemes választani, hiszen hosszú távon ezeknek a legjobb a forma és színtartásuk... nagyon sok jó fólia van a piacon de érdemes a két világmarka valamelyikében gondolkodni, hiszen ott a legkiemelkedőbb a minőség, legnagyobb a színválaszték, és technikai fejlesztések és terméktámogatás is ezeknél a legstabilabb, hogy a garanciális háttér stabilitásáról ne is beszéljünk.

Fóliát rendelni külföldi oldalakról?

Sok esetben csábító lehet külföldi oldalakról autófólia rendelése, de a helyzet az, hogy az esetek 90%-ban az ilyen fóliák minősége nem hogy nem megfelelő, hanem egyenesen telepíthetetlen... a legtöbb esetben csak akkor derül ki, hogy hamisítványt vagy túltárolt, garanciális időn túli fóliát kaptunk kézhez, amikor már a kezünkben van. Sőt a túltárolás és nem megfelelő tárolás vagy szállítás következményei csak akkor lesznek kézzelfoghatóak ha már a telepítés megtörtént és az anyag nem hajlandó megmaradni a karosszérián.

Mi a biztosíték, hogy fent marad az autón?

Amennyiben letettük a voksunkat az autófóliázás mellett akkor a legtartósabb megoldást az biztosítja, ha megfelelő és minőségi anyagot választunk amely tekercsszám alapján visszakövethető (gyártási idő, szállítás, tárolás) és a fóliázásra megfelelő tapasztalattal és referenciával (lehetőleg minél magasabb képesítéssel) rendelkező professzionális telepítőt választunk. Magyarországon az ilyen szakemberek száma meglepően alacsony ahhoz képest amennyien foglalkoznak autófóliázással ezért érdemes megbizonyosodni a szakértelméről.

Garancia?

Természetesen hosszú évekre vállalunk garancíát az általunk fóliázott gépjárművekre. A fólia tartósságán kívül magára a telepítésre is tartóssági garancia jár (a telepített fólia és a feület függvényében változhat) de örömmel és büszkén írom le a következő sort... Több mint 6 éve nem volt garanciális javításunk és remélem tartjuk ezt a tendenciát.. :)

Csak autó fóliázható?

Rengeteg egyéb felhasználása van még az általunk használt autófóliáknak. több mint 14 éves pályafutásunk alatt az autókon kívül fóliáztunk még motorokat, hajókat,jet-ski-ket, quadokat, kajakokat, nyílászárókat, robotkarokat, hangszertokokat, belső elemeket, kerékpárokat, hűtőket, kávé gépeket, bukósisakokat, repülőket, helikoptereket, utánfutókat, emelőket, stb... és még ennél is több különböző design tárgyat, belső teret, falakat, és még sorolhatnám.

Autófóliázás | Átváltás a céges oldalra

taxifóliázás

Autófóliázás | Fólia típusok

Hogyan tudom
kiszámolni a
költségeimet?

Tovább

Hírek

Folyamatos kedvezmények

Új fólia a palettánkon!! 2015 Januártól az AVERY, MACTAC, és

3M fóliái mellett az angol KPMF termékei is elérhetők a Bégé Designban. A teljes színpaletta megtekinthető az üzletünkben. Az iridium és Starlight sorozat is!!!

 

Kedvezmény a hősöknek

Kedvezmény a hősöknek! 2015-ben is kedvezményeket

biztosítunk a mentő, a tűzoltóság és a rendőrség kötelékébe tartozó megrendelőink részére , azonban a kört tovább bővítettük így idén az önkéntes és állatmentő szervezetek számára is biztosítunk akciós árakat. A kedvezmény magánemberként is igénybe vehető de a jogosultságot igazolni kell!

 

Januári akciók

Óriási akció! Hatalmas akcióval kezdjük a 2015-ös évet!

Januárban minden teljes karosszéria fóliázásnak az árából 20% kedvezményt biztosítunk!! Az autód színének profi cseréje még sosem volt ennyire olcsó! Magyarországon a kategória legolcsóbb árai a legmagasabb minőséggel karöltve. 

 

Év eleji autófóliázás akciók 2017 év elején is.

2017 év elején folytatódik népszerű akciónk! A December 22.-ig lefoglalózott (30% befizetés) autófóliázás árából 20% kedvezményt biztosítunk amely 2017 Június 10.-ig bármikor felhasználható. Az akció a teljes karosszéria fóliázás árára vonatkozik (wrapping) és nem vonható össze más kedvezménnyel.

Akció fényszóró színezés,sötétítés

Óriási akció! Amennyiben az akciós karosszéria fóliázáshoz

első és hátsó fényszóró színezést vagy sötétítést rendelsz az egyik oldalt ajándékba adjuk neked így a teljes árnak csupán az 50%-át fizeted.

 

Ajándékozzon autófóliázást Karácsonyra!

Karácsonyi autófóliázás akció!

 

Tökéletes ajándék az autók és motorok szerelmesei számára.

Lepje meg szeretteit autófóliázással közel 350 féle szín választékunkból!

 Kérje karácsonyi ajánlatunkat 20%-os kedvezménnyel, és fiizesse be a kedvezményes ár 30%-át December 22.-e előtt, így a megajándékozott autóját idei kedvezményes áron varázsoljuk át a kért színre Június 15.-ig. 

Az autófóliázásról

Egy pár nappal ezelőtt volt egy érdekes beszélgetésem az autófóliázással és az autófóliákkal kapcsolatban és rájöttem arra, hogy vannak olyan dolgok és fogalmak a témában amikkel csak mi fóliázók vagyunk teljesen tisztában, pedig borzasztó fontos lenne, hogy a végfelhasználó aki az autófóliázást választja ezekkel teljesen tisztában legyen. Rengeteg a kérdés : Hova vigyem az autómat fóliáztatni? Melyik autófóliát válasszam? Mi a különbség a különböző fólia márkák közt? Mennyit bír egy autófólia? Szét kell-e szedni az autót a fóliázás alatt? Miért jobb az autófóliázás mint a fényezés? Miért kerül ennyibe? Stb.. Ekkor határoztam el, hogy leírok pár olyan dolgot az autófóliázásról amivel kicsit helyre teszem a fóliákkal és fóliázással kapcsolatos aggályokat és félreértéseket.

Az autófóliázó

Első körben egyből a legfontosabb és legérzékenyebb témáról ejtenék pár szót, mégpedig arról a szakemberről aki az autófóliázást végzi. A profi autófóliázó hibátlanul és tartósan képes telepíteni akár olyan fóliákat is amik erre kevésbé alkalmasak, míg a kevésbé tapasztalt szakemberek a profi autófóliák telepítésénél is tudnak olyan hibákat véteni amik lehetséges, hogy nem is azonnal tűnnek fel de hosszú távon sajnos az általuk végzett munka nem bizonyul elég tartósnak. A fóliák jelenlegi technológiai fejlődése lehetővé teszi hogy kevésbé szakképzett emberek meg tudják oldani az autófólia telepítését úgy hogy a látvány pillanatnyilag megfeleljen az autófóliázás elvárásainak de ezeknek általában elvált túlnyújtott fóliák, elszíneződések, rosszul eldolgozott élek és rosszabb esetben a karosszéria megrongálódása a vége. Úgy gondolom, hogy attól, hogy valaki téglákat tud egymásra pakolni attól még nem lesz építész.. és ez fokozottan érvényes az autófóliázóra is. A tapasztalt autófóliázó ismeri az anyag fizikáját és úgy dolgozik ezzel, hogy a végeredmény ne csak szép hanem megfelelően tartós autófóliázás legyen.

Bővebben ...
Autófóliázás budapest Bégé Design kft +36702580102 info@bege.hu