AUTÓFÓLIÁZÁS MAGAS MINŐSÉGBEN, GARANCIÁVAL!

AUTÓFÓLIÁZÁS - Milyen fóliatípusokat kínálunk?

1. Kaméleon vagy flip-flop fólia

Mint sok minden más tuning őrület a kaméleon fényezés is Amerikából indult. Egy autófesték típusba speciális pigmenteket kevertek, és ezzel értek el olyan hatást mintha az autó vagy motor menet közben változtatná a színét. Ezt a hatást a fény beesési szögének változása adja, és így lesz ez a leglátványosabb fényezési forma.
Sokáig ezt csak speciális festékekkel, és még speciálisabb kezeléssel nagyon magas árakon tudták elkészíteni, de mára már erre is van megoldás.
Repertoárunkban több színváltozat is létezik a fényezési ár töredékéért.

 

2. Karbon fólia

A karbont eredetileg nem díszítőelemnek szánták. Mivel az összeszőtt szénszálak ereje az acéléval vetekszik, és a súlya pedig az alumíniumnál is könnyebb, ezért versenyautókon és tuning gépeken használták a karosszéria súlyának csökkentésére.
Mivel elég speciális szerepet játszott az autósportban ezért a tunerek díszítőelemként kezdték használni a motorháztetőkön és a különböző elemeken. A karbon fólia speciális eljárással készült, domborúra nyomott, a szénszálakat idéző mintával.
Többféle szín és minta is létezik, anyagaink közt ezeknek nagy része megtalálható.

 

3. Matt és fényes színek

Unalmas a régi autó vagy motor színe?
A fényezés drága, macerás, és sok ideig tart.  Van erre jobb megoldás is!
A karosszéria fóliázása gyors, olcsó, tiszta, nem kell szétszedni az autót, és ha meguntuk vagy eladjuk a járművet, akkor pár óra alatt az eredeti fényezését újra elővarázsolhatjuk. Szinte mindenféle színben, matt, fényes, gyöngyház, metálfényű vagy extrafényű kivitelben 5-7 év tartóssággal, garanciával.

 

4. Szálcsiszolt, fémhatású és famintájú fóliák

Az utóbbi pár év őrülete Amerikából. Lassan de biztosan hódít nálunk is az autó tuningolás új divatja, ami merőben új és szokatlan külsőt kölcsönöz a járművünknek. 
Különféle anyagok mint a fa, a bőr és a fém mintázatát utánozzák a legújabb fóliáink.

 

5. Víztiszta védőfóliák

Tulajdonképpen a többi fóliával ellentétben látványilag funkciója nincsen, ez a fólia inkább a járművünk fényezését védi. De azt nagyon! 
120-tól 250 mikron vastagságig több méretben létezik, és elsősorban a fizikai hatásoktól véd. A bogarak, a kavicsfelverődések többet nem okozhatnak problémát, sőt motorkerékpárra telepítve még kisebb eséseknél is megvédi a fényezést. Nem karcolódik a fényezésünk a mosástól, és nem mattul el a vegyszerektől.
Egy láthatatlan búra védi járművünket szinte mindentől.

 

6. Nyomtatott fóliák

Szinte minden feladatra alkalmas, és az egyik leggyakrabban használt fólia. A felületére akár fotó minőségű nyomtatás is kerülhet így a járműveken való reklámozás legelterjettebb formája. Nyomtatás után ajánlott felületvédelemmel (pl. lakk réteggel) ellátni, hiszen tartóssága így a leghosszabb. A nyomtatott fólia nemcsak reklám célokra használható, hanem kiváló anyag autó vagy motor tuningok készítésére vagy versenyautók, versenymotorok díszítésére is.
Felhasználási lehetőségei úgyszólván korlátlanok.

 

7. Vágott plotterfóliák

Egyszerűbb kreatív fólia, egyedi tervezésű dekorációk készítésére szolgál. Egy vagy több színes fóliából géppel vágunk egyéni grafikákat, mint például rajtzászlók, csíkok, feliratok, formák.
Igen népszerű és gazdaságos megoldás mind a reklám mind a tuning területén.

 


A felsorolt fóliatípusokon kívül még számtalan variáció létezik.
A teljesség igénye nélkül kiemeltünk egy pár érdekesebb fóliát annak érzékeltetésére, hogy manapság nincs olyan feladat amit ezekkel a speciális fóliákkal meg ne tudnánk valósítani.


Bármilyen kérdés is merül fel ezzel kapcsolatban szinte biztos, hogy kollégáink tudják a megoldást.