AUTÓFÓLIÁZÁS MAGAS MINŐSÉGBEN, GARANCIÁVAL!

Gyakran felmerülő kérdések autófóliázás előtt!

Be kell jegyeztetni az új színt?

A hivatalos álláspont szerint ha az autófóliázás mértéke meghaladja az 50%-ot vagy van olyan oldala az autónak/motornak ahol az eredeti szín nem látható egyértelműen bejegyzést kell tenni a forgalmiba. Az autó színét a legtöbb esetben nem írják át, viszont beleírják az eredeti szín alá, hogy milyen színű fóliával van ellátva a gépjármű. Az autófóliázás bejegyzésére 15 nap áll rendelkezésre.

Fényezés vagy autófóliázás?

Sokan tévhitbe élnek az autófóliázás és a fényezés közötti választás során. Ha ez a gondolat megszületett a fejünkbe, hogy melyik is lenne a jobb választás, egy dolgot mindenképpen vegyünk figyelembe! Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai egymáshoz képest! Amennyiben az autónk egy bizonyos fényezett eleme sérült, érdemes a javítást mindenképpen fényezőre bízni. Sajnos ritkán fordul elő, hogy fóliából színre árnyalatra ugyanolyan színt tudunk elővarázsolni mint a gyári színe az autónak. Továbbá tévhit az is, ha az autónk fényezésének állapota nem megfelelő, (napszívta, pereg, esetleg lyukas vagy korrodált a karosszéria)akkor is jó megoldás a fólia. Ez nem így van! Tény, hogy bizonyos esetekben tudunk ilyen megoldásokban is segíteni, de érdemes a karosszériát megfelelőállapotba hozni autófóliázás előtt, hogy a fólia tartósan és szépen megmaradjon a kasznin.

Az autófóliázás fényezett (vagy megfelelően előkészített) teljes, részleges bevonására alkalmas.

Melyik tartósabb?

Amennyiben megfelelő minőségű fóliát választunk a fóliázás felveszi a versenyt az utófényezéssel sőt sok esetben túl is teljesíti annak élettartamát. Néhány professzionális autófólia továbbá rendelkezik bizonyos „öngyógyító” képességgel ezáltal képes arra, hogy a kisebb felületi sérüléseket a napmelegének segítségével eltűntesse, ezáltal lényegesen tovább tudja tartanikifogástalan állapotát.

Melyik Olcsóbb?

Általában ez az első kérdés amit mindenki feltesz ha ebben a két alternatívában gondolkozik... A válasz nagyon egyszerű! Ha ugyanolyan minőségű fényezést és fóliázást veszünk figyelembe akkor az autófóliázás lényegesen olcsóbb alternatíva. Arról nem is beszélve, hogy a különbözőextra színek amik szinte egy áron készülnek az alapszínekkel az autófóliázásalkalmával, a fényezéskor súlyos összegekként kerülnek felszámolásra. (pl. gyöngyházfény, matt-metál színek, irizáló és flip-flop, stb... színek) Ezért amennyiben a színmódosítás vagy az autónk design-jának megváltoztatása a cél mindenképpen az autófóliázásban érdemes gondolkodni.

Maradéktalanul eltávolítható?

Az általunk használt autófóliák egytől egyig magas minőséget képviselnek és akár 10-12 év élettartamot is elérnek bizonyos felületeken. Ez idő alatt képes megtartani a benne található lágyítókat, így a gyári fényezésről bármikor maradéktalanul eltávolítható.

A barátomnak leszedte a fényezését... hogy van ez?

Sajnos néha mi is látunk illetve hallunk hasonló rémtörténeteket... de egyvalamit szögezzünk le. Ha az autófóliázás megfelelő minőségű anyaggal hozzáértő telepítő által lett felhelyezve, és a fényezés állapota gyári, illetve hozzáértő fényező megfelelő alapozással hőkamrában végezte a fényezést és arra kerül a fólia akkor az semmilyen körülmények között nem bánthatja a fényezést. Ez általában akkor szokott megtörténni mikor a fényezés vagy a telepített fólia minősége (vagy mindkettő) nem megfelelő. Ezért érdemes autófóliázás előtt a fóliázó szakemberrel személyesen egyeztetni, és felmérni az esetleges kockázatok lehetőségét.

Milyen fóliát válasszak?

Egyszerű a válasz... ha tehetjük minden esetben prémium minőségű öntöttfóliát érdemes választani, hiszen hosszú távon ezeknek a legjobb a forma és színtartásuk... nagyon sok jó fólia van a piacon de érdemes a két világmarka valamelyikében gondolkodni, hiszen ott a legkiemelkedőbb a minőség, legnagyobb a színválaszték, és technikai fejlesztések és terméktámogatás is ezeknél a legstabilabb, hogy a garanciális háttér stabilitásáról ne is beszéljünk.

Fóliát rendelni külföldi oldalakról?

Sok esetben csábító lehet külföldi oldalakról autófólia rendelése, de a helyzet az, hogy az esetek 90%-ban az ilyen fóliák minősége nem hogy nem megfelelő, hanem egyenesen telepíthetetlen... a legtöbb esetben csak akkor derül ki, hogy hamisítványt vagy túltárolt, garanciális időn túli fóliát kaptunk kézhez, amikor már a kezünkben van. Sőt a túltárolás és nem megfelelő tárolás vagy szállítás következményei csak akkor lesznek kézzelfoghatóak ha már a telepítés megtörtént és az anyag nem hajlandó megmaradni a karosszérián.

Mi a biztosíték, hogy fent marad az autón?

Amennyiben letettük a voksunkat az autófóliázás mellett akkor a legtartósabb megoldást az biztosítja, ha megfelelő és minőségi anyagot választunk amely tekercsszám alapján visszakövethető (gyártási idő, szállítás, tárolás) és a fóliázásra megfelelő tapasztalattal és referenciával (lehetőleg minél magasabb képesítéssel) rendelkező professzionális telepítőt választunk. Magyarországon az ilyen szakemberek száma meglepően alacsony ahhoz képest amennyien foglalkoznak autófóliázással ezért érdemes megbizonyosodni a szakértelméről.

Garancia?

Természetesen hosszú évekre vállalunk garancíát az általunk fóliázott gépjárművekre. A fólia tartósságán kívül magára a telepítésre is tartóssági garancia jár (a telepített fólia és a feület függvényében változhat) de örömmel és büszkén írom le a következő sort... Több mint 6 éve nem volt garanciális javításunk és remélem tartjuk ezt a tendenciát.. :)

Csak autó fóliázható?

Rengeteg egyéb felhasználása van még az általunk használt autófóliáknak. több mint 14 éves pályafutásunk alatt az autókon kívül fóliáztunk még motorokat, hajókat, jet-ski-ket, quadokat, kajakokat, nyílászárókat, robotkarokat, hangszertokokat, belső elemeket, kerékpárokat, hűtőket, kávé gépeket, bukósisakokat, repülőket, helikoptereket, utánfutókat, emelőket, stb... és még ennél is több különböző design tárgyat, belső teret, falakat, és még sorolhatnám.