Gyakran felmerülő kérdések autófóliázás előtt!

Be kell jegyeztetni az új színt?

A hivatalos álláspont szerint ha az autófóliázás mértéke meghaladja az 50%-ot vagy van olyan oldala az autónak/motornak ahol az eredeti szín nem látható egyértelműen bejegyzést kell tenni a forgalmiba. Az autó színét a legtöbb esetben nem írják át, viszont beleírják az eredeti szín alá, hogy milyen színű fóliával van ellátva a gépjármű. Az autófóliázás bejegyzésére 15 nap áll rendelkezésre.

Fényezés vagy autófóliázás?

Sokan tévhitbe élnek az autófóliázás és a fényezés közötti választás során. Ha ez a gondolat megszületett a fejünkbe, hogy melyik is lenne a jobb választás, egy dolgot mindenképpen vegyünk figyelembe! Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai egymáshoz képest! Amennyiben az autónk egy bizonyos fényezett eleme sérült, érdemes a javítást mindenképpen fényezőre bízni. Sajnos ritkán fordul elő, hogy fóliából színre árnyalatra ugyanolyan színt tudunk elővarázsolni mint a gyári színe az autónak. Továbbá tévhit az is, ha az autónk fényezésének állapota nem megfelelő, (napszívta, pereg, esetleg lyukas vagy korrodált a karosszéria)akkor is jó megoldás a fólia. Ez nem így van! Tény, hogy bizonyos esetekben tudunk ilyen megoldásokban is segíteni, de érdemes a karosszériát megfelelőállapotba hozni autófóliázás előtt, hogy a fólia tartósan és szépen megmaradjon a kasznin.

Az autófóliázás fényezett (vagy megfelelően előkészített) teljes, részleges bevonására alkalmas.

Melyik tartósabb?

Amennyiben megfelelő minőségű fóliát választunk a fóliázás felveszi a versenyt az utófényezéssel sőt sok esetben túl is teljesíti annak élettartamát. Néhány professzionális autófólia továbbá rendelkezik bizonyos „öngyógyító” képességgel ezáltal képes arra, hogy a kisebb felületi sérüléseket a napmelegének segítségével eltűntesse, ezáltal lényegesen tovább tudja tartanikifogástalan állapotát.

Melyik Olcsóbb?

Általában ez az első kérdés amit mindenki feltesz ha ebben a két alternatívában gondolkozik... A válasz nagyon egyszerű! Ha ugyanolyan minőségű fényezést és fóliázást veszünk figyelembe akkor az autófóliázás lényegesen olcsóbb alternatíva. Arról nem is beszélve, hogy a különbözőextra színek amik szinte egy áron készülnek az alapszínekkel az autófóliázásalkalmával, a fényezéskor súlyos összegekként kerülnek felszámolásra. (pl. gyöngyházfény, matt-metál színek, irizáló és flip-flop, stb... színek) Ezért amennyiben a színmódosítás vagy az autónk design-jának megváltoztatása a cél mindenképpen az autófóliázásban érdemes gondolkodni.

Maradéktalanul eltávolítható?

Az általunk használt autófóliák egytől egyig magas minőséget képviselnek és akár 10-12 év élettartamot is elérnek bizonyos felületeken. Ez idő alatt képes megtartani a benne található lágyítókat, így a gyári fényezésről bármikor maradéktalanul eltávolítható.

A barátomnak leszedte a fényezését... hogy van ez?

Sajnos néha mi is látunk illetve hallunk hasonló rémtörténeteket... de egyvalamit szögezzünk le. Ha az autófóliázás megfelelő minőségű anyaggal hozzáértő telepítő által lett felhelyezve, és a fényezés állapota gyári, illetve hozzáértő fényező megfelelő alapozással hőkamrában végezte a fényezést és arra kerül a fólia akkor az semmilyen körülmények között nem bánthatja a fényezést. Ez általában akkor szokott megtörténni mikor a fényezés vagy a telepített fólia minősége (vagy mindkettő) nem megfelelő. Ezért érdemes autófóliázás előtt a fóliázó szakemberrel személyesen egyeztetni, és felmérni az esetleges kockázatok lehetőségét.

Milyen fóliát válasszak?

Egyszerű a válasz... ha tehetjük minden esetben prémium minőségű öntöttfóliát érdemes választani, hiszen hosszú távon ezeknek a legjobb a forma és színtartásuk... nagyon sok jó fólia van a piacon de érdemes a két világmarka valamelyikében gondolkodni, hiszen ott a legkiemelkedőbb a minőség, legnagyobb a színválaszték, és technikai fejlesztések és terméktámogatás is ezeknél a legstabilabb, hogy a garanciális háttér stabilitásáról ne is beszéljünk.

Fóliát rendelni külföldi oldalakról?

Sok esetben csábító lehet külföldi oldalakról autófólia rendelése, de a helyzet az, hogy az esetek 90%-ban az ilyen fóliák minősége nem hogy nem megfelelő, hanem egyenesen telepíthetetlen... a legtöbb esetben csak akkor derül ki, hogy hamisítványt vagy túltárolt, garanciális időn túli fóliát kaptunk kézhez, amikor már a kezünkben van. Sőt a túltárolás és nem megfelelő tárolás vagy szállítás következményei csak akkor lesznek kézzelfoghatóak ha már a telepítés megtörtént és az anyag nem hajlandó megmaradni a karosszérián.

Mi a biztosíték, hogy fent marad az autón?

Amennyiben letettük a voksunkat az autófóliázás mellett akkor a legtartósabb megoldást az biztosítja, ha megfelelő és minőségi anyagot választunk amely tekercsszám alapján visszakövethető (gyártási idő, szállítás, tárolás) és a fóliázásra megfelelő tapasztalattal és referenciával (lehetőleg minél magasabb képesítéssel) rendelkező professzionális telepítőt választunk. Magyarországon az ilyen szakemberek száma meglepően alacsony ahhoz képest amennyien foglalkoznak autófóliázással ezért érdemes megbizonyosodni a szakértelméről.

Garancia?

Természetesen hosszú évekre vállalunk garancíát az általunk fóliázott gépjárművekre. A fólia tartósságán kívül magára a telepítésre is tartóssági garancia jár (a telepített fólia és a feület függvényében változhat) de örömmel és büszkén írom le a következő sort... Több mint 6 éve nem volt garanciális javításunk és remélem tartjuk ezt a tendenciát.. :)

Csak autó fóliázható?

Rengeteg egyéb felhasználása van még az általunk használt autófóliáknak. több mint 14 éves pályafutásunk alatt az autókon kívül fóliáztunk még motorokat, hajókat,jet-ski-ket, quadokat, kajakokat, nyílászárókat, robotkarokat, hangszertokokat, belső elemeket, kerékpárokat, hűtőket, kávé gépeket, bukósisakokat, repülőket, helikoptereket, utánfutókat, emelőket, stb... és még ennél is több különböző design tárgyat, belső teret, falakat, és még sorolhatnám.

Autófóliázás | Átváltás a céges oldalra

taxifóliázás

Autófóliázás | Fólia típusok

Hogyan tudom
kiszámolni a
költségeimet?

Tovább

Hírek

Üvegtető hatású fólia, magas fényű kivitelben, fekete színben, prémiumkategóriás autókhoz!

Egy autót sokféle kiegészítővel, tuninggal lehet egyedibbé, stílusosabbá tenni. Ha egy autó tulajdonos nem szeretne tipikusan családi autó külsejű járművel közlekedni, akkor választhat például üvegtetőt is az autóra. Az üvegtető garantáltan nem egy megszokott kiegészítő, nagyon sportos, nagyvilági hatást kelt és kiemeli a járművet az átlagos autók közül. Csak egy bökkenő van, relatíve sokba kerül és az átalakítást is meg kell csináltatni. Mit szólnál hozzá, ha nem kellene lemondanod az üvegtető látványáról és még a pénzed is megmaradna? A megoldás az üvegtető hatású fólia!

Bővebben ...

A céges autódekoráció a járműflották nagy dobása!

Rengeteg cég rendelkezik járműflottával, hiszen ez számos tevékenységhez elengedhetetlen. Nagyon fontos azonban, hogy ilyenkor ne csak a járművek közlekedésben nyújtott előnyeit használjuk ki, hanem a felületüket is, hiszen kiváló reklámhordozóként is funkcionálnak. Cégünk régóta foglalkozik flottadekorációval, aminek köszönhetően Te is egyszerűen kihasználhatod a mozgó reklámfelületeket.

Bővebben ...

Hővédő fólia autókra: zárd ki a zavaró hőséget!

Szeretsz nyáron autóba pattanni és elvezetni vidékre egy kis strandolásra, kirándulásra? Csak az a fránya hőség ne lenne! Az autó légkondicionálója nem mehet állandóan és van, aki nem is kedveli, mert érzékeny az állandóan az utastérbe süvítő hideg levegőre. Még nincsen hővédő fólia az autód szélvédőjén? Itt a tökéletes alkalom, hogy változtass ezen!

Bővebben ...

Autófóliázás: az ország legnagyobb autófólia választéka itt található!

Veled is előfordult már, hogy úgy érezted, nem azt szeretnéd magadnak, ami a nagy többségnek is megvan, hanem valami mást? Egyedibbet, különlegesebbet, olyat, amit nem lehet összetéveszteni mással. Ez az igény sok autótulajdonosban felvetődik, egyáltalán nem ritka, hogy szeretnék kihozni a legtöbbet az autójukból. 

Bővebben ...

Professzionális teljes autóbevonás, azaz a wrapping!

Az autódekoráció eddig leglátványosabb eredménnyel járó műfaja az autó bevonás, más néven a wrapping. A járműfóliázás nem olyasmi, amit szakmai képzettség nélkül meg lehet csinálni, legalábbis nem úgy, hogy az ár a munka értékével arányos legyen. Egyetlen ügyfél sem örül annak, ha az autó bevonást rövidesen meg kell ismételtetnie ugyanolyan áron vagy még drágábban, mert az eredmény alulmúlta a várakozásokat. A karosszéria fóliázás lehet mestermunka vagy pedig lehet kritikán aluli minőségű is. Annak a műhelynek, ahol autó bevonást, autófóliázást hirdetnek, rendelkeznie kell mindennel, ami a tartós, esztétikus és a funkcióját maradéktalanul betölteni tudó autófóliázáshoz szükséges.

Bővebben ...