AUTÓFÓLIÁZÁS MAGAS MINŐSÉGBEN, GARANCIÁVAL!
karosszéria fóliázás, autófóliázás

A karosszéria fóliázás szabályai

Karosszéria fóliázás professzionálisan, mindenféle színben, az elképzeléseidnek megfelelően. Keress minket bizalommal és használd ki az autófóliázás előnyeit! 

A karosszéria fóliázás egyre népszerűbb az autótulajdonosok körében, hiszen ezzel a módszerrel a fényezés árának töredékéért újíthatják meg a jármű külsejét, miközben az eredeti fényezésben nem keletkezik kár. Jó tudni azonban, hogy mint minden, az autóval kapcsolatos átalakításnak, úgy a karosszéria fóliázásnak is megvannak a szabályai. Az alábbiakban mutatjuk, mit érdemes erről tudni. 

Korlátozza-e valamilyen jogszabály a karosszéria fóliázást? 

Alapvetően nem. Bármilyen színű és mintájú fóliát kérhetsz az autódra, nincs semmilyen megkötés. Ezért is nagyszerű választás a fóliázás, ha egyedi megjelenésű járművet szeretnél, hiszen senki nem szól bele, ha extrém színnel vagy épp a céged reklámjával dobnád fel a kocsidat

Egyetlen dolog van, amit érdemes szem előtt tartani, mégpedig az, hogy hivatalosan, ha az autófóliázás mértéke meghaladja az 50%-ot vagy van olyan oldala az autónak/motornak, ahol az eredeti szín nem látható egyértelműen, akkor bejegyzést kell tenni a forgalmiba. Az autó színét a legtöbb esetben nem írják át, viszont beleírják az eredeti szín alá, hogy milyen színű fóliával lett ellátva a gépjármű. Az autófóliázás bejegyzésére 15 nap áll a tulajdonosok rendelkezésre

A bejegyzéshez úgynevezett színszemlére kell vinni az autót, amit a műszaki vizsgaállomásokon végeznek. A szemle során fotóval is dokumentálják az új színt. 

karosszéria fóliázás, autófóliázás

Más a helyzet az autóüveg fóliázásával! 

Ezt a műveletet már a törvény szabályozza. Csak olyan fólia telepíthető, ami rendelkezik a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott Af engedéllyel. A szélvédőre helyezett fóliának minimum 80%, az oldalsó üvegeken levőnek pedig legalább 70% fényáteresztő képességűnek kell lennie.

A B oszlop mögötti ablakfelületeken nincs megkötés, ide már bármilyen sötétségű fólia felhelyezhető, csupán annyi az elvárás, hogy belülről ne legyen akadályozva a kilátás. Az ezzel szakszerűen foglalkozó műhelyekben van lehetőség a fényáteresztés pontos bemérésére

Miért éri meg még így is az autófóliázás? 

Mert a színszemle és a bejegyzés készítése nem vesz igénybe sok időt, viszont ezek után gondtalanul élvezheted a fóliázás előnyeit és Tiéd az érzés, hogy a kocsid teljesen a személyes ízlésedet tükrözi. Sőt, közvetetten még pénzt is kereshetsz vele, hiszen a fóliával akár a cégedet is reklámozhatod, és felhívhatod rá a potenciális ügyfelek figyelmét.

karosszéria fóliázás, autófóliázás

Vigyázz: a fólia felhelyezésének is megvannak a szabályai! 

Ha autófóliázásra készülsz, akkor fontos tudnod, hogy a fólia csak akkor lesz igazán szép és hosszú élettartamú, ha szabályosan van felhelyezve. Ezért lényeges, hogy megbízható helyet keress a fóliázáshoz, ahol tudod, hogy mindent megtesznek, és csak a megfelelő előkészítés után kezdik meg a telepítést. 

Cégünk készséggel áll rendelkezésedre, ha szeretnél fóliáztatni. Akár kővédő fóliázásról van szó, akár csak az autó színét szeretnéd megváltoztatni, számíthatsz ránk! Ha ránk bízod a telepítést, biztos lehetsz benne, hogy a legjobb minőséget kapod, és természetesen valódi garanciát is adunk

Amennyiben bővebb információra van szükséged vagy kérdésed merült fel, fordulj hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén! Munkatársaink szívesen segítenek mindenben, és adnak részletes tájékoztatást a szolgáltatásról. 

Autófóliázás a fényezés védelme érdekében
5 ok, amiért az autófóliázás jobb választás a fény...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://bege.hu/