algagátló hajófólia

Az algagátló hajófóliázás hatékony védelmet nyújt a hajótestnek az algásodás ellen, környezetbarát, tartós és sérülés esetén könnyen kijavítható.

Már rengetegszer ejtettünk szót a Finsulate algagátló hajófóliák előnyeiről. Azonban bizonyára Te is a legjobbat szeretnéd a hajód számára, ezért még mindig sok kérdésed merülhetett fel. Az alábbiakban a leggyakoribb kérdésekre adunk választ.

1. Fenntarthatóság

Mennyire sérülékeny a Finsulate fólia?

Kevésbé, mint az algagátló festékek. Ha például egy kisebb ütközés történik, könnyen kijavítható.

Miért nem fenntartható a hagyományos algagátló festék?

A hagyományos algagátló festékek biocidokat tartalmaznak, például rezet és cinket, amik káros hatással vannak a vízre és a vízi élőlényekre. Az ilyen festékeket 1-2 évente újra fel kell vinni a hajótestre, mert ennyi idő múltán már nem nyújtanak hatékony védelmet, és beleoldódnak a vízbe.

A Finsulate tartalmaz biocidokat vagy más mérgező anyagokat?

Nem. A fólia az anyag szerkezete miatt hatásos a lerakódásokkal és algákkal szemben, minden káros anyagtól mentes.

Mennyi a Finsulate élettartama?

A Finsulate 5 év garanciát nyújt minden felhasználónak, de a fólia ennél tovább is hatékonyan működik. Az első Finsulate bevonatú jachtok már több, mint 9 éve vitorláznak.

Mi történik a Finsulate fóliával az élettartam végén?

Az eltávolítása után a fóliát behelyezheted a szemetesbe. A jövőben az a célunk, hogy a Finsulate újra Finsulate-té váljon, vagyis teljesen újrahasznosíthassuk.

Mi a helyzet a vízben lévő mikroműanyagokkal?

A megfelelően előkészített felületre telepített, magas minőségű fólia nem tud lejönni a hajótestről. Ezért is kiemelten fontos, hogy jól képzett szakember alkalmazza a Finsulate fóliát.

algagátló hajófólia

2. Finsulate és vitorlázás

A Finsulate fólia befolyásolja a sebességet?

A siklótestű jachtok esetében nincs bizonyított sebességvesztés. A félúszó testű jachtoknál a csúcssebességhez képest 1 vagy 2 csomó lassulás tapasztalható.

Továbbra is tárolhatom szárazon a hajóm?

Igen, több vitorláshajón is használtuk már a Finsulate fóliát, amit szárazon kötöttek ki. Amennyiben egy éles tárgy sérülést okoz a fólián, könnyen kijavíthatod magad is.

A Finsulate fólia igényel további karbantartást?

Azon kívül, hogy a vitorlásszezon alatt, vagy azt követően a hajótest víz alatti részét meg kell tisztítani, nem. A szennyeződés mértéke függ a régiótól, a kikötőhelytől és a vitorlázással töltött időtől is. Nincs több csiszolás és festés, a tisztítás pedig egyszerűen elvégezhető vízben vagy vízen kívül is.

Meg kell tisztítani a víz alatti hajótestet?

Ez függ a hajózási régiótól, a kikötőhelytől és attól is, hogy milyen gyakran hajózol. Általánosságban a víz alatti hajótestet évente maximum kétszer-háromszor kell megtisztítani Észak-Európában sós vízben. Vannak olyan régiók is, ahol viszont egyáltalán nincs szükség a víz alatti hajótest tisztítására. Az édesvízen közlekedő hajók esetében elegendő évente egyszer, nagynyomású (maximum 200 bar-os) tisztítóval tisztítani.

Mi a legjobb mód a fólia tisztítására?

Nagynyomású tisztító (max. 200 bar) vagy spatula használatával nem lesz nehéz dolgod. A hajótest vízben történő tisztításához tisztítókészletet lehet vásárolni.

Hogyan távolítható el a Finsulate az élettartama végén?

Forró vízzel/gőzzel.

3. Előkészítés

Alkalmazható-e a Finsulate fólia a meglévő algagátló rétegre?

Nem. A régi algagátló festékréteget el kell távolítani a fólia megfelelő tapadásának érdekében.

Milyen alapozót használjak az előkészítéshez?

Az epoxi alapozók többsége kompatibilis a Finsulate fóliához, de a legideálisabb az International VR-TAR 2 fekete alapozó.

Új hajóm van, hogyan készítsem elő?

Az előkészületek megegyeznek az új hajók esetében az algagátló festék előkészítésével.

algagátló hajófólia

4. Értékesítési folyamat

Hogy tudom megrendelni a Finsulate fóliát?

Árajánlatot az info@bege.hu e-mail címen tudsz kérni, vagy az “Árajánlat” gombra kattintva a weboldalon.

Mennyibe kerül a Finsulate?

Személyre szabott árajánlatot küldünk, ami magában foglalja a fólia telepítését is. Az árajánlathoz kérjük, írd meg nekünk a hajód méreteit, a régiót, ahol hajózol/tárolod és a hajó típusát.

Mennyi idő a telepítés?

Hajótól függ. Általában 20 m2 felület 1 munkanap alatt kivitelezhető.

A kikötőm is alkalmazhatja a Finsulate-ot?

Több kikötővel is partneri kapcsolatban állunk és nyitottak vagyunk a közös munkára. Kérjük, hogy küldj egy e-mailt, hogy megbeszéljük a lehetőségeket.

Helyszínen is alkalmazható a Finsulate?

Igen, a fólia a helyszínen is telepíthető.

Alkalmazhatom egyedül is?

Nem. A telepítést mindenképp bízd szakértőre, mert a felület megfelelő előkészítése elengedhetetlen. Továbbá a gyári garanciának is feltétele a szakszerű alkalmazás.

További kérdés esetén keress minket bizalommal!