hajofoliazas-algagatlo-hajofolia

A FINSULATE Seagrade algagátló hajófóliát kifejezetten tengeri alkalmazásra fejlesztették ki. Hatékony, környezetbarát, tartós megoldást nyújt hajódhoz.

A vízi járműveknél örökös probléma az algásodás. Minden hajótulajdonos igyekszik a lehető leghatékonyabb módon megakadályozni az algák hajótesten való megtapadását. Szerencsére erre már többféle módszer is van, az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy miért érdemes a FINSULATE Seagrade algagátló hajófóliázás mellett dönteni.

Az algásodás teljesen természetes folyamat, az is előfordul, hogy nem csak algák, hanem kagylók is megtelepednek a hajótesten. Ha azt látod, hogy zöldes, nyálkás réteg képződött a hajód víz alatti részén, biztos lehetsz benne, hogy algásodással van dolgod. A jelenségre édes és sós vízben egyaránt kell számítani.

De miért probléma ez? Milyen hátrányokkal jár, ha a hajótest algás?

Sajnos többel is. Egyrészt lerövidíti a jármű élettartamát, másrészt, mivel megnő a súrlódási felület, lassítja a hajót és megnöveli a fogyasztását. Érdemes tehát mindent megtenni annak érdekében, hogy elkerüljük.

Egy időben ehhez előszeretettel alkalmazták az algagátló festékeket, azonban ezzel több gond is volt: koránt sem mondható környezetbarátnak, macerás és hosszadalmas a kivitelezése, folyamatos karbantartásra szorul és sajnos nem is elég tartós. Szerencsére ma már tudjuk, hogy van más megoldás, mégpedig a hajófóliázás.

Mivel tud többet az algagátló hajófólia?

  1. Egyszerűen telepíthető: a hajófóliázás csupán néhány órát vesz igénybe és már használhatod is a hajódat. Nincs száradási idő és akár szabadtéren is telepíthető. A kulcs az előzetes, alapos tisztítás.
  2. Költséghatékony: a festés rendszeres karbantartást igényel, így összességében nézve a hajófóliázás ára kedvezőbb.
  3. Tartósság: hosszú éveken át védi a hajódat, és ehhez csupán egy gyors tisztításra lesz szükség évente.
  4. Környezetbarát: semmilyen káros hatással nincs a vízi élővilágra, nem oldódik ki belőle semmi a vízbe.
  5. Speciális fóliák édes és sós vízhez is: a FINSULATE hajófóliázás édesvízi és tengeri használatra is megoldást nyújt.

Miért dönts a FINSULATE Seagrade algagátló hajófólia mellett?

Ezt a fóliát kifejezetten a sós vízben történő használatra fejlesztették ki. Hatékonyan akadályozza meg a tengeri algák, kagylók és más élőlények hajótestre történő tapadását. Ha pedig hosszabb állásidő alatt mégis megkezdődne az algásodás, akkor is egyszerűen letisztítható a felület.

A FINSULATE hajófólia karbantartási igénye minimális, az élettartama pedig hosszú. Mivel a hajófólia fizikai úton gátolja az algák megtapadását, nem kémiai úton, a termék teljes mértékben környezetbarát, nem szennyezi a vizet és nincs káros hatással az élővilágra.

Persze ne feledkezzünk meg a piszkos anyagiakról sem: a FINSULATE Seagrade algagátló hajófólia egy jóval költséghatékonyabb alternatívát jelent, mint a festés, hiszen csak egyszer kell telepíteni, nem szükséges évente cserélni. Az évi egy tisztítást pedig saját kezűleg is könnyedén elvégezheted.

Annak, aki a legjobbat szeretné a hajójának, a FINSULATE algagátló hajófóliát ajánljuk. Cégünk teljes körű szolgáltatással áll rendelkezésedre ezzel kapcsolatban. Amennyiben további kérdésed merült fel vagy szeretnéd igénybe venni a szolgáltatást, fordulj hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén! Munkatársaink készséggel segítenek mindenben és tájékoztatnak a részletekről.