autofoliazas-karosszeria-foliazas

Az autó csomagolás, vagyis autófóliázás, bár látványos, de nem csupán dekoráció: védi a karosszériát, ugyanakkor az eredeti fényezésben nem tesz kárt. 

Egy különleges színű vagy látványos designelemekkel ellátott autót mindenki megcsodál. De hogyan lehet egy egyszerű, átlagos fényezésből olyan extra külsőt varázsolni, amitől egyedi lesz a jármű? A kulcs az autófóliázás! 

Miért érdemes egyedi fényezés helyett az autó "csomagolás" mellett dönteni? 

A karosszéria fóliázásnak több előnye is van. Egyrészt nagyságrendekkel olcsóbb, az autó külseje mégis teljesen megújul. A korszerű autófóliáknak köszönhetően szinte bármilyen elképzelés megvalósítható, így akár olyan designt is kaphat a jármű, amilyet hagyományos fényezéssel nem vagy csak borsos áron lehetne kivitelezni. Több százféle szín áll rendelkezésre, köztük olyan különlegességekkel, mint például a gyöngyház vagy a metál. 

Szakértők keze munkája által, magas minőségű fólia használatával az eredmény kifejezetten tartós, a fóliázás 5-7 évig szép marad. A tartósság titka a megfelelő előkészítés a fólia felrakása előtt.

Természetesen az autó értéke nem csökken a fólia által, ugyanis az eredeti fényezés nem sérül, szükség esetén maradéktalanul el lehet távolítani a fóliát. És itt érdemes megemlíteni azt is, hogy az autó wrappingnak köszönhetően a karosszéria hatékony védelmet kap a környezeti hatásokkal szemben, így nem a fényezést károsítja az erős UV sugárzás és a leeső faágak. 

Végtelenféle lehetőség a design terén 

autófóliázás, karosszéria fóliázásHa autófóliáról beszélünk, akkor bátran lehet nem csak színekben, hanem mintákban is gondolkozni, ami remek lehetőség például a céges autók egyedivé varázslására. Az alábbi típusú fóliák léteznek: fényes, matt, króm, matt króm, gyöngyház, szatén, texturált, metál, matt metál, ultra metál és flip-flop (kaméleon). Utóbbinál a speciális pigmenteknek köszönhetően két színben pompázik a jármű. 

Érdemes alaposan átgondolni, de tény, hogy nem egyszerű döntés a szín kiválasztása. Természetesen még mindig a fekete és a fehér a legelterjedtebb, azonban már ezeknek az alapszíneknek is létezik többféle árnyalata, például van többféle mélységű matt fekete, gyöngyház fehér vagy szatén fehér. A világosabb színek, de főleg a fehér optikailag nagyobbá teszik a járművet. 

Át kell gondolni azt is, hogy matt vagy fényes legyen-e a fólia? A fényes a "hagyományosabb", ez is lehet gyönyörű, de az biztos, hogy a matt számít különlegesebbnek, és rendkívül elegánssá teszi az autót. Szeretett járműved néhány nap alatt olyan külsőt kaphat, amilyet megálmodtál neki, és amilyen senki másnak nincs. 

Milyen esetekben ajánlott az autó "csomagolás"? 

autófóliázás, karosszéria fóliázásTulajdonképpen bármikor, amikor szeretnénk egy kicsit felújítani az autónkat, felfrissítenénk a kinézetét. Jó választás akár egy használtan vásárolt járműhöz, aminek nem tetszik igazán a színe, de akkor is, ha egy régi darabot szeretnénk újra teljes pompájában látni, miközben megóvnánk a további káros környezeti hatásoktól. 

Mindenképpen ajánljuk céges járművekhez, hiszen így reklámfelületként is funkcionálhat, és a várost járva rengeteg potenciális ügyfélhez juttathatja el a vállalkozás hírét. A karosszéria fóliázásnak kockázata nincs, a fólia eltávolítható, ha a későbbiek folyamán a járművek eladása mellett döntenének. 

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet a karosszéria fóliázás iránt, ne habozz, bátran keress fel minket bővebb információért! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésedre és válaszolnak minden felmerülő kérdésedre a megadott elérhetőségeink bármelyikén.