Gyakran felmerülő kérdések autófóliázás előtt!

Be kell jegyeztetni az új színt?

A hivatalos álláspont szerint ha az autófóliázás mértéke meghaladja az 50%-ot vagy van olyan oldala az autónak/motornak ahol az eredeti szín nem látható egyértelműen bejegyzést kell tenni a forgalmiba. Az autó színét a legtöbb esetben nem írják át, viszont beleírják az eredeti szín alá, hogy milyen színű fóliával van ellátva a gépjármű. Az autófóliázás bejegyzésére 15 nap áll rendelkezésre.

Fényezés vagy autófóliázás?

Sokan tévhitbe élnek az autófóliázás és a fényezés közötti választás során. Ha ez a gondolat megszületett a fejünkbe, hogy melyik is lenne a jobb választás, egy dolgot mindenképpen vegyünk figyelembe! Mindegyiknek megvannak az előnyei és a hátrányai egymáshoz képest! Amennyiben az autónk egy bizonyos fényezett eleme sérült, érdemes a javítást mindenképpen fényezőre bízni. Sajnos ritkán fordul elő, hogy fóliából színre árnyalatra ugyanolyan színt tudunk elővarázsolni mint a gyári színe az autónak. Továbbá tévhit az is, ha az autónk fényezésének állapota nem megfelelő, (napszívta, pereg, esetleg lyukas vagy korrodált a karosszéria)akkor is jó megoldás a fólia. Ez nem így van! Tény, hogy bizonyos esetekben tudunk ilyen megoldásokban is segíteni, de érdemes a karosszériát megfelelőállapotba hozni autófóliázás előtt, hogy a fólia tartósan és szépen megmaradjon a kasznin.

Az autófóliázás fényezett (vagy megfelelően előkészített) teljes, részleges bevonására alkalmas.

Melyik tartósabb?

Amennyiben megfelelő minőségű fóliát választunk a fóliázás felveszi a versenyt az utófényezéssel sőt sok esetben túl is teljesíti annak élettartamát. Néhány professzionális autófólia továbbá rendelkezik bizonyos „öngyógyító” képességgel ezáltal képes arra, hogy a kisebb felületi sérüléseket a napmelegének segítségével eltűntesse, ezáltal lényegesen tovább tudja tartanikifogástalan állapotát.

Melyik Olcsóbb?

Általában ez az első kérdés amit mindenki feltesz ha ebben a két alternatívában gondolkozik... A válasz nagyon egyszerű! Ha ugyanolyan minőségű fényezést és fóliázást veszünk figyelembe akkor az autófóliázás lényegesen olcsóbb alternatíva. Arról nem is beszélve, hogy a különbözőextra színek amik szinte egy áron készülnek az alapszínekkel az autófóliázásalkalmával, a fényezéskor súlyos összegekként kerülnek felszámolásra. (pl. gyöngyházfény, matt-metál színek, irizáló és flip-flop, stb... színek) Ezért amennyiben a színmódosítás vagy az autónk design-jának megváltoztatása a cél mindenképpen az autófóliázásban érdemes gondolkodni.

Maradéktalanul eltávolítható?

Az általunk használt autófóliák egytől egyig magas minőséget képviselnek és akár 10-12 év élettartamot is elérnek bizonyos felületeken. Ez idő alatt képes megtartani a benne található lágyítókat, így a gyári fényezésről bármikor maradéktalanul eltávolítható.

A barátomnak leszedte a fényezését... hogy van ez?

Sajnos néha mi is látunk illetve hallunk hasonló rémtörténeteket... de egyvalamit szögezzünk le. Ha az autófóliázás megfelelő minőségű anyaggal hozzáértő telepítő által lett felhelyezve, és a fényezés állapota gyári, illetve hozzáértő fényező megfelelő alapozással hőkamrában végezte a fényezést és arra kerül a fólia akkor az semmilyen körülmények között nem bánthatja a fényezést. Ez általában akkor szokott megtörténni mikor a fényezés vagy a telepített fólia minősége (vagy mindkettő) nem megfelelő. Ezért érdemes autófóliázás előtt a fóliázó szakemberrel személyesen egyeztetni, és felmérni az esetleges kockázatok lehetőségét.

Milyen fóliát válasszak?

Egyszerű a válasz... ha tehetjük minden esetben prémium minőségű öntöttfóliát érdemes választani, hiszen hosszú távon ezeknek a legjobb a forma és színtartásuk... nagyon sok jó fólia van a piacon de érdemes a két világmarka valamelyikében gondolkodni, hiszen ott a legkiemelkedőbb a minőség, legnagyobb a színválaszték, és technikai fejlesztések és terméktámogatás is ezeknél a legstabilabb, hogy a garanciális háttér stabilitásáról ne is beszéljünk.

Fóliát rendelni külföldi oldalakról?

Sok esetben csábító lehet külföldi oldalakról autófólia rendelése, de a helyzet az, hogy az esetek 90%-ban az ilyen fóliák minősége nem hogy nem megfelelő, hanem egyenesen telepíthetetlen... a legtöbb esetben csak akkor derül ki, hogy hamisítványt vagy túltárolt, garanciális időn túli fóliát kaptunk kézhez, amikor már a kezünkben van. Sőt a túltárolás és nem megfelelő tárolás vagy szállítás következményei csak akkor lesznek kézzelfoghatóak ha már a telepítés megtörtént és az anyag nem hajlandó megmaradni a karosszérián.

Mi a biztosíték, hogy fent marad az autón?

Amennyiben letettük a voksunkat az autófóliázás mellett akkor a legtartósabb megoldást az biztosítja, ha megfelelő és minőségi anyagot választunk amely tekercsszám alapján visszakövethető (gyártási idő, szállítás, tárolás) és a fóliázásra megfelelő tapasztalattal és referenciával (lehetőleg minél magasabb képesítéssel) rendelkező professzionális telepítőt választunk. Magyarországon az ilyen szakemberek száma meglepően alacsony ahhoz képest amennyien foglalkoznak autófóliázással ezért érdemes megbizonyosodni a szakértelméről.

Garancia?

Természetesen hosszú évekre vállalunk garancíát az általunk fóliázott gépjárművekre. A fólia tartósságán kívül magára a telepítésre is tartóssági garancia jár (a telepített fólia és a feület függvényében változhat) de örömmel és büszkén írom le a következő sort... Több mint 6 éve nem volt garanciális javításunk és remélem tartjuk ezt a tendenciát.. :)

Csak autó fóliázható?

Rengeteg egyéb felhasználása van még az általunk használt autófóliáknak. több mint 14 éves pályafutásunk alatt az autókon kívül fóliáztunk még motorokat, hajókat,jet-ski-ket, quadokat, kajakokat, nyílászárókat, robotkarokat, hangszertokokat, belső elemeket, kerékpárokat, hűtőket, kávé gépeket, bukósisakokat, repülőket, helikoptereket, utánfutókat, emelőket, stb... és még ennél is több különböző design tárgyat, belső teret, falakat, és még sorolhatnám.

Autófóliázás | Átváltás a céges oldalra

taxifóliázás

Autófóliázás | Fólia típusok

Hogyan tudom
kiszámolni a
költségeimet?

Tovább

Hírek

Miért jobb a hajófóliázás, mint a festés?

A különböző járművek fóliázásának már nagy hagyománya van, szinte minden nap láthatunk az utakon egy-egy cégreklámot vagy egyedi dizájnt az autókon vagy motorokon. De miért kellene itt megállni, nem csak a kerekeken gurulóké a világ, manapság már a hajófóliázás is elérhető!

Bővebben ...

Előzd meg a gépjármű károkat kővédő fóliázással!

A felverődő kavicsok rengeteg gépjárműtulajdonosnak okoznak bosszúságot. Sokszor nem feltétlenül kell földúton közlekedni ahhoz, hogy az autót kavicsok érjék: gyakran a legrendezettebb útvonalon is elkerülhetetlen, hogy kisebb-nagyobb kövek pattanjanak fel a szélvédőre vagy a karosszériára, ez pedig sajnos egy idő után meg is látszik a gépjárművön. Mivel felverődő kavicsokkal bármikor, bármilyen környezetben lehet találkozni, a gépjármű tulajdonosoknak kell felkészülniük ezekre a helyzetekre. Ha Te is szeretnél vigyázni az autódra, és megelőznéd a kavicsok okozta károkat, válaszd a kővédő fóliázást a karosszériára!

Bővebben ...

A legújabb őrület: fényszóró sötétítés

Napjainkban az autó sokszor nem csupán egy közlekedési eszköz szerepét tölti be, hanem egy hobbiét is: sokan imádják fejleszteni, csinosítani, tuningolni, és ehhez ma már számtalan lehetőség van. Csak a fantázia szabhat határt, szinte minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy egy igazán egyedi és gyönyörű autót varázsoljunk egy átlagos járműből. A legújabb őrület például a fényszóró sötétítés, illetve színezés.

Bővebben ...

Szélvédő sötétítéstől a fóliázásig: elkészítjük álmaid autóját!

Az álomautó a legtöbb embernek mást jelent: egyeseknek a legdrágább gépjárművet, másoknak pedig azt, amit egyetlen kereskedésben sem lehet megtalálni. Az igazi fanatikusok sosem adják fel azt, hogy egyszer majd vezethetik azt az autót, amiről mindig is álmodoztak. Ha Te az utóbbi táborba tartozol, és egyedi igényeid vannak a gépjárműved kinézetével kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal, és elkészítjük számodra azt az autót, amiről mindig is álmodtál!

Bővebben ...

Kővédő, vagy karosszériavédő autófóliázással sérülésmentes marad az autó!

Egy autót ápolni kell, óvni, törődni vele, hiszen nem mindig a garázsban áll, kint az utcán, a természetben, terepen közlekednek vele. Egy-egy út során bizony sok minden történhet, ami rosszul érintheti az autó állapotát, és kárt tehet a külsejében. A legáltalánosabb problémát a kőfelverődések, a pattogó kavicsok, a visszacsapódó ágak jelentik, amik nagyon könnyen képesek a karosszériában kárt tenni.

Bővebben ...
Autófóliázás budapest Bégé Design kft +36702580102 info@bege.hu